Zamanda Zimani?

Ada sorang reader ni bagitau aku sesuatu.
Yang aku kira macam lawak antarabangsa jugak la.
Sehari suntuk aku gelak krem-krem pipi tahu? 
Aku syak mulut aku sekarang dah takde bezanya dengan joker.
Dah bantai gelak laju-laju, mahu tak rabak mulut ko?
Haha!

Reader tu tetiba cakap camni,

"Jiji, ada tak orang kata muka kau macam Amanda Imani? Sebab aku rasa memang sejibik sejiban la muka kau dengan Amanda Imani tuh."

Aku memula macam....
siapakah Amanda Imani?? Haha!
Sumpah aku tak kenal.
Terus laju-laju search google images.
Sambil dalam hati aku,

"Eeii eeeiii siapa la amanda imani ni ye?? Tak sabarnya nak tengok rupa dia. Mesti orangnya sangat ayu, sopan, muka manis, kurus kerengga, cun habis lah! Sebab tu ada orang nak samakan aku dengan beliau. Hahaha!!"
Ehh korang kenapa hayun-hayun lesung batu??
Rasa macam.... mahu menghempok seseorang ke? ;D

Sabar....
Apa kata korang hempok diri sendiri dulu? Hihi!

Bila keluar je gambar-gambar Amanda Imani tu kan,
aku macam...
ok...
aku. selalu. disamakan. dengan. orang. gemok. kannnn
Fine. Pfft.

Foin! Foin! Foinnnnnnnnnn!!
Jahat gila korang. Haha!

Aku tak nampak pon mana yang sama ok.
Korang cuba tengok sekali lagi.

 Cey ceyyyyy letak gambar sebelah-sebelah cey ceyyy. 
Gaya sama pulak cey ceyyy. Haha!

So?? Apa yang sama?? 
Tell mey tell meyyyhh!
Tang boobs besar? Hello boobs aku lagi besar kott. Malas nak tunjuk je. 
Kahkah. Taknak kalah.


Ok contoh lagi satu.

Geli tak? Haha!
Ok dah tak payah tengok perbezaan persamaan. Sekarang tengok siapa lagi cantik.
Mestilah yang belah kanan tuuu paling cantik plislahhh.
Kening tebal, mata sepet, bibir merekah, hidung penyek.
Apa lagi nak? Pakej lengkap kottt. -..-

Kesimpulannya, aku takdelah sama kot dengan Amanda Imani.
Memandai je korang tau. Buat lawak ke hapeee..


Lain la kalau korang kata, aku sama macam...

Meg..meg...meg.. ahh speechless. Haha!
Bukan ke sejibik sejiban sejibon tu?? 
Maigad. Sudah la Jiji.. Tak habis-habis megan fox megan fox hotak mung. -..-

Ye la..
Aku sedar..
Aku takde la cantik mana.
Berangan je la mampu.
Konon feeling sama cun macam megan fox puii.

Walaupon hakikatnya....






***







***







***







***







Kak Limah lagi cun.

Tanjat tak korang??
Muahahahaha!!!!


Kalau suka boleh LIKE, Kalau tak suka boleh jalan. Heheh

6 comments:

izura said...

gelak laju2 smbil brdekah-dekah...

nuRuLFaRida said...

kahkahkah...gilo ko apo hang ni jijie oii.. terkekek2 ank aku gelak dlm perut ni..aku plak cam nk terkelua blk je kepci lunch td haa..

#semua ciptaan Allah adalah sesempurna kejadian..

aiShah_sOfeaTJ@katoJie said...

hahhaha..mmg rasa nak hayun2 je lesung batu kat angggg

mama hadieff said...

cam jehan miskin pun ada..tang kening,mata n mulut

UmmuMajdiyya said...

Muka jiji macam ezlisa loy kot. hihihihi. kalau tgk dia berlakon mesti teringat jiji.

Jiji-Fify said...

ezliza loy la pulokkkkk... -..- huhu!