26th birthday - Part 2

Ok mari kita sambung cerita pasal "hari malaysia" tempoh hari.
Cey ceyyy takmo cakap hari jadi cey ceyy.. Haha!

Kan malam tu diorang surprise aku apa semua kan.
The next day, Daddy ajak lunch satu family.
Kira nak celebrate kita-kita je la ni. Family-family je.
So Daddy tanya la aku nak makan kat mana.
Tapi aku tetiba macam blurrr je tau.
Aku kan dah almost 3 tahun duk kat Penang kan.
So macam dah tak tahu tempat makan best kat Key Ell ni.
Last-last adik-badik aku suggest pergi Ole-Ole Bali.

Aku macam..
"Ole-ole Bali? Kat mana tu? Dia tempat makan nasi atau tempat beli ole-ole?"

-_______________-"

Adik-adik aku geleng je tengok kakak dia yang "rural" sangat ni. Haha!


 Rupanya dia ialah restoran derr..
Dah nama ole-ole kan. Mesti la aku ingat tempat beli keychain ke tulis nama atas beras ke kahkah.
Ole-ole Bali ni kat Empire subang.
Dah la masa masuk-masuk je Empire Subang tu, terus aku macam..
"Wahhh..first time datang sini. Bestnya tempat ni. Tempat ni baru bukak eh?"

Pastu Mama jawab,
"Dah tiga tahun Rajiah..."

Omaigod.. Rural.. Rural.. -..-


Masuk je Ole-Ole Bali, aku macam wowww cantik engkoooo..
Tenang dan damai je ambiance dia.
Cahaya lampu dia pon macam sendawa malu kentut tak mahu je.
Malap-malap je semuanya. Mentol mydin ke apa aku tak pasti la kan. Haha!
Boleh tertido-tido aku kat dalam tu.

Aku nyaris nak tanya,
"Berapa rate satu malam? Bilik double bedded ada?"

Kalau aku tanya camtu agak-agak diorang baling senduk tak?
:D

Tapi kitorang pilih tempat duduk kat luar.
Senang nak hisap rokok. Ehh!
Tempat duduk kat dalam dah penuh kott. -..-

Masa nak order tu kan, aku macam...
apakahhhhh makanan-makanan ni semua.
Pelik-pelik nau namanya.
Contoh macam, Tipat Cantuk, Cumi Metumis, Be Pasih Mepanggang. 

Ada tu yang horny gila nama makanan dia,
Sop Buntut.
Aku tak pasti la buntut apa kan.
Mungkin buntut ayam. Boleh jadi juga buntut tapir.
Maka aku biarkan saje ia menjadi tanda tanya.
:D

Lama jugak la aku pikir nak order apa.
Aku dah la tak biasa makanan pelik-pelik ni. Maklom la orang rural. Huhu!
Ada satu makanan je yang aku familiar dalam menu tu iaitu,
Nasi Campur.
Tapi harga, RM37.
Pfffttt..

Aku macam..
Encik, selama ni saya makan nasi campur tak pernah lebih RM10 encik. Macam mana kat restoran encik ni boleh jual nasi campur RM37. Encik jaga-jaga encik. Saya ni ada ehem-ehem tau dengan Khairy Jamaludin. Saya boleh repot kegiatan encik ni. Baik encik mengaku.

Ok.
Tak lawak lah hoi.
-_____-

Khairy jamaludin imitation. :D

Last-last aku tak jadi order nasi campur.
Aku order Siap Megoreng
Harga RM31. Macam lah beza sangat 37 hinggit dengan 31 hinggit kan. Hadoi.
Siap Megoreng tu dia belum siap lagi tau.
Aku tunggu lebih kurang 20 minit baru order sampai.
Patutnya letak la nama Siap-tak-berapa-nak-siap-lagi.
Baru customer tak keliru.

(p.s: Siap tu maksudnya ayam sebenarnya. pfft..)

Siap Megoreng tu ada nasi kaler kuning dengan sayur dengan ayam goreng.
Sedap jugak lah.
Hubby pulak order Grilled Lamb Chop. Pon sedap.
Lamb dia ada dua ketul. Satu aku amik. Bahah.

Budak dua orang ni kan. Asik nak pelukkkkk je kerja. Tak paham aku.


Korang tengok. -..- 
Nasib baik takde orang repot jakim. Kahkah.


Daddy dengan Haikal.


Makan besar lah kitorang hari tu.
Hari Malaysia lah katakannn uhuk uhuk. :D


Baby Aqilah good girl sangat. Tidur sepanjang masa. 
"Panas terik pon haku nak tidurrrr je fedulik hape haku"
detak Aqilah di dalam hati.


Daddy si tukang belanja. =)

Daddy memang setiap birthday anak-anak dia, dia akan belanja satu family makan besar. In fact birthday dia sendiri pon dia yang belanja kahkahkah.
Ok tak sepatutnya gelak. -..-

So siapa yang birthday gegirl atau birthday boboy pada hari tersebut, 
mintaklah nak makan apa saje. Daddy pasti tunaikan.
Kambing panggang? Sop buntut? Cakap je.
Asalkan bukan vavi fanggang. 
Because vavi is haram nehi dil pyar karogi.

7 comments:

dari sisi hidupku said...

alala comey je haikal dgn sepupu dia, main pelok2 gitu. haha. klo ada gambor haikal, megan fox diabaikan ye. haha.

RieNa said...

adoilaaaa jiji ni buat kriena terbahak2 baca. awatlaah lawak sgt hg ni jiji..

btw, habaq kat daddy birthday kriena 6 april. nak jd anak angkat boleh ka..?? hahahaha

tqahmisdar said...

comel sgt bdk2 tu main peluk2..hehe..btw, sup bontot tu sup ekor dear..nyum3..hihi

Jiji-Fify said...

Dari sisi hidupku,
Ok baiklah... Tahu la megan fox tak secomel haikal. T_T

Kak riena,
6 april?? Sama birthday dengan mama saya!! Ok boleh jadi mak angkat saya sekarang ;D

Tqahmisdar,
Oh sup ekor rupanyaaaaaaa...

MamaFarah said...

Hahaha..tergeliat lidah nak menyebutnya..Tak percaya megan fox bajet diva tak tau restoran ini..huhuhu
Suka tgk haikal ngan sepupu dia ni..

MamaFarah said...

Hahaha..tergeliat lidah nak menyebutnya..Tak percaya megan fox bajet diva tak tau restoran ini..huhuhu
Suka tgk haikal ngan sepupu dia ni..

Papa-NtiQ said...

Hi...cakap pasal ole ole bali ni...saya baru jer upload gambar2 dalam blog saya masa makan kat sana dgn famili. Memang best dan lokasi nye pun bagus. Lepas makan bolih sambung shopping2 kan.
Senang2 tu singgah la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com banyak lagi tempat2 makan yang saya masukkan. Topik pun pasal makan jer 100% takde topik2 lain hehe....
Dan kalu minat tu follow la yer blog saya TQ