03 December 2013

Khas untuk usahawan online - Sampul Plastik POSLAJU Murah!

Ok sekarang memang ramai betul yang buat bisnes online kan?
Jual telekung la.
Jual shawl la.
Jual kain cotton la.
Jual ubat nak kembali dara la.
Amboiii.

:D

Pastu semua pon nak upload gambar kat FB,
berbungkus-bungkus barang yang nak dipos kepada customer yang dah beli.
Nak tunjuk betapa lakuuuuuuu sangat la tu kan.
Ok saya faham. -___-

Tapi everytime tengok gambar berpuluh-puluh bungkusan camtu kan, aku wonder jugak, rajinnya korang balut satu-satu parcel tu kan.
Aku balut hadiah orang kawen pon dah jenuh sakit pinggang.
Nak gunting lagi, nak selotape lagi.
Itu baru satu bungkus hadiah kawen, set gelas berkaki, promosi 6 percuma 2. ;D
Cuba kalau berbungkus-bungkus??
Mampoih.

Tetiba rasa nak tabik kat korang yang boleh balut satu per satu barang customer.
Padahal ada je sampul pra-bayar POSLAJU yang boleh beli kat pos ofis tu kan.
Tapi ramai pulak yang complain mahal la. Selalu out of stock la.
So nak taknak, kena la jugak balut sendiri satu per satu.
Kah. Sih. Han.

Tapi jangan risau. Aku ada jalan penyelesaian untuk korang.
Ni dia:


Pembekal sampul plastik Poslaju!!!
Dah la dia jual banyak-banyak. Murahhhhh pulak tu!
*Mari chicken dance tiga minit*

Dia jual sampul plastik sejibik ikut standard Poslaju punya.
Ada banyak saiz - S, M dan L.
Ada pilihan warna lagi - Biru, Pink dan Putih. 
Yang jual ubat dara tadi, boleh la amik yang pink. Kahkah.


Siap ada poket untuk letak borang poslaju tu.
Pastu siap ada pelekat. Senang la kerja korang. Masuk barang, tampal. Dah siap. Tak payah nak amik selotape, pastu tak jumpa pulak hujung selotape tu. Jenuh pulak mata ke atas sambil pusing selow-selow cari hujung selotape. ;D
Sekarang tak payah dah.
Sampul ni dah siap ada pelekat. Dan pelekat dia kuat gila macam incredible hulk. -..-

Oh lagi satu, plastik dia jenis yang tebal tau. Tak payah risau rabak ke apa.
Unless kalau korang jual garpu ke pisau rainbow ke kan.
Kalau tanya jugak kenapa rabak, memang aku sunatkan je. ;D

Dan of course, diorang punya sampul plastik ni JAUHHHHHHH LEBIH MURAH
dari yang pos laju jual.
So sekarang, fikir apa lagi? Biru ka? Mera jambu ka? Puti ka?
;D


 

Sticker dan selotape "FRAGILE" dan buble wrap pon ada jual tau.
Kot-kot korang jual barang mudah pecah ke,
atau barang yang require proper handling ke apa kan.
Boleh beli bubble wrap dengan sticker "FRAGILE" ni sekali.

 So lepas ni korang tak payah dah pergi tadah muka kat ofis pos laju tu tanya bila sampul pra-bayar nak restock. Fedulik kan mereka.
Pemalas nak restock tu. ;D

Tak payah susah-susah, korang beli je kat sini:


Dah la murah.
Siap FREE POSTAGE pulak tu.
Ada kaler pink dan biru pulak tu.
Ada banyak saiz pulak tu.

Dah. Pergi sana cepat.


**********************************************
Nak advertise kat blog ni?

1 comments:

QA's ~ mamapapa said...

salam kenal..jemput follow kmbali :)