Di-interview oleh Utusan Malaysia. Ececeh.

30hb Jan yang lepas, 
pada hari yang sama kitorang surprise birthday Adan tu,
aku telah diinterview oleh utusan malaysia.
Uhuk uhuk. Eh terbatuk pula. -..-

Sebenarnya sampai sekarang pon aku duk terfikir lagi, 
layak ke aku nak masuk paper bagai.
Macam takkkkk je kan.

Tapi hubby kata, peluang dah ada.
Terima je lah.

Teringat lagi, dua minggu sebelum interview tu, 
aku dapat call dari Azrin (reporter utusan).
Masa tu aku tengah membongkang tidur kat ruang tamu bahaha. 
Pastu tetiba otak bergegar sebab phone letak bawah bantal. -..-

"Hello."
"Assalamualaikum. Ni Puan Adlil Rajiah ke?"
"Wa'alaikumussalam. Ye saya."
"Saya Azrin dari utusan malaysia. Saya berminat nak feature puan untuk slot blogger dalam special issue hari sabtu kita. Boleh ke?"
"Errrr..." 

Aku kompius sama ada ini mimpi atau betul-betul kejadian.
Terus terduduk dan tampar-tampar muka.
-_______-

"Kejap kejap. Ni call dari mana tadi?"
"Utusan puan."
"Err..saya rasa saya takde mintak kerja dengan utusan. Salah nombor kot."

BAHAHAHA. Mamai punya pasal.

"Eh tak tak puan. Camni. Kami nak interview puan untuk ruangan blogger dalam paper kami. Bukan nak offer kerja."
"Haaa???? Ye ke ni?? Tapi follower saya baru 800."
"Takpe. Kita tak ikut jumlah follower. Puan dipilih kerana dua entry parenting tips yang jadi phenomenal tempoh hari."
"Oooo camtu. Tapi mana encik tahu tentang entry tu? Encik baca blog saya yeeeee.."

Kahkah ;D

"Tak tak. Kami buat story berdasarkan maklumbalas pembaca kami. So saya ada terima beberapa email yang suggest blog puan, dan beberapa penghantar email tersebut adalah doktor kanak-kanak, ibu bapa dan guru tadika."
"Woahhhhhh!!!!"

-____________-

So begitulah kisahnya.
 Tapi jauhhhhhh di sudut hati,
aku masih rasa tak layak.

Tapi takpe.
Berbekalkan wajah yang anggun berseri,
aku yakin aku kena terima offer ni.
Mana tahu dalam paper nanti, gambar aku sebelah Rosmah ke.
Omiomiomiomioooo.. ;D

So tiba lah hari kejadian. Hari shooting dan interview.
Diorang sebenarnya nak datang penang.
Tapi since aku pon nak balik Shah Alam masa raya cina tu,
so kita shooting kat rumah mama je lah.

 Baju Haikal dari Babyequipt.


Masa aku post entry surprise birthday Adan tu,
ada yang tegur kenapa aku beriya sangat melawa.
Dah macam nak pergi beraya ke hape kan.
Padahal celebrate dalam rumah je, dengan family je, tengah malam pulak tu. 
-..-

Sebabnya petang tu aku ada shooting ni la aduinya pun.
Tu yang sampai ke malam pon pakai baju ni. 
Iolls memang pemalas nak bawak baju tukar.
Padahal keti dah belemuih. Cuba korang bau. ;D



Ada 3 orang krew utusan pada hari tersebut.
2 orang reporters sorang photographer.
Semua pon sangat helpful, sporting dan macam kawan-kawan.
Seronok sangat.
Nak posing tonggek pon tak malu langsung. Kahkah.
Dah la diorang siap bawak pisang goreng pergi rumah mama.
Dah macam nak ziarah orang sakit ke hape siap bawak buah tangan. -..-

Thank you Azrin, Diyana dan photographer (lupa nama).
Tu ultraman kat bawah tu pon jangan dilupakan. 
Dia good boyyyyy sangat sepanjang shooting. Alhamdulillah. =)

Korang jangan lupa beli paper esok tau.
8/2/2014
Aku janji gambar kitorang dalam tu takkan mengecewakan korang.
Sekali tengok mesti rasa nak gunting dan tampal dalam bilik dan almari baju. 
Sebab cantik sangat.
Uhuk uhuk terbatuk lagi. -..-


Walaupon sebenarnya takde la cantik mana.
-_________________-

11 comments:

Linda said...

wahh bestnyaaa...congrats Rajiah! mmg terbaik entry tu...dan entry2 lain juga..jadi viral di FB. tahniah ya ;)

syawalsimpsons said...

uitt lama glamer lepas ni rajiah uitt..takpe....tahniah....kamoo layak meh

ezlinda hisam said...

Alhamdulillah..tahniah...

dari sisi hidupku said...

wow tahniah, pasni bertambah glamour laa akak. walaupon belum kahwin lagi, tapi sy suka je baca blog akak. nak tambah pengetahuan katanya. hehe

alongpaktam said...

Baju adalah sgt cantek..sekian..ha3

YUZIE AMIR said...

wahhh cantik baju!!

mama tisya said...

lawak la jiji...suka bc ayat yg bole wat org gelak...esok nanti nk try cr paper utusan

Allene said...

wah pemes... =)

Nurul Ain said...

phtografer tu shidiqin namanya.. junior merangkap jiran sekg dengan asben.. hihihi

Fizah said...

feewiiittt....blh kongsi lbh byk lg lps ni...ramai ibu2 mencarik idea parenting termasuk sy =)

lovelywa said...

perghh terbaek lahh..ujung2 pic tu agak hampeh skit..kihkihkih..opss gurau sajek..