Reunion dengan Azlan (ketua darjah yang mereng). Heheh

Azlan ialah ketua kelas kitorang masa degree kat UiTM dulu.
Nama memang ketua kelas,
tapi perangai diaaaaaa.....
*istighfar banyak-banyak*

;D

Azlan ni sangat fun tau.
Kelakor nak mampuih.
Dia tak buat apa-apa pon aku rasa nak gelak. -..-
Kalau lepak dengan dia tak pernah tak keluar air mata gembira kahkah.
Gelak stok kena rasuk ke hape masing-masing.
-_____-

Last weekend Azlan ada call aku banyak kali.
Tapi semua aku tak angkat.
Sebab macam, 
eh apa call-call isteri orang ni. Mesti ada yang tak kena ni. Terus taknak angkat.
;D

Takde la. 
Sebenarnya aku tak perasan pon Azlan call.
Aku kan macam pekak sikit. So buat tak tahu je la phone ringing banyak-banyak kali pon. -..-
Last-last baru dapat tahu, rupanya Azlan dan bini dia nak turun Penang.
So diorang nak ajak jumpa la.
Dah bertahun kot kitorang tak jumpa. Last jumpa masa Azlan kawen.
Tu pon tak sempat borak apa-apa.

So Ahad lepas, kebetulan hubby pon free.
Maka jom lah kita jumpa Azlan dan bininya.
Yeayyy!!

Kitorang janji nak jumpa lepas Asar kat Puncak Mutiara Cafe.
So dalam pukul 5 camtu, kitorang singgah masjid Kubang Semang solat Asar siap-siap.
Kebetulan kat masjid tu ada maahad tahfiz tau.
Dan petang tu budak-budak tahfiz tengah riadah kat perkarangan masjid.

Tetiba Haikal datang kat aku,
"Mama, abang main ball. Jom main nak?"

Pastu terus aku cabar dia,
"Haa pergi lah. Pergi pergi. Pergi main ball dengan abang."

Sekali dia pergi sungguhhh!!!
-______-

Masa Haikal tetiba join diorang tu, terpinga-pinga bebudak tahfiz tu.
Nasib diorang tak nampak aku sebab aku tengah menyorok belakang pokok kahkah.



Sempat jugak lah bebudak tu layan Haikal dalam 30 minit camtu.
Padahal Azlan dah rodger-rodger sebab diorang dah lama sampai.
Kitorang sampai je kat Puncak Mutiara Cafe, Azlan & bini dia dah tercongok tunggu kat pintu pagar restoran. :D



Kenyang beriani peha kambing masing-masing petang tu.
Nak gelak pon semput-semput je.
Peha kambing dah mendap dalam badan kan. -..-

Raihan (bini Azlan) tak kekok langsung layan Haikal aku tengok.
Maybe dah biasa layan anak buah ke apa aku tak tahu la.
Semoga Allah permudahkan rezeki diorang dapat cahaya mata secepat mungkin. =)

Azlan bahasakan diri dia Pak Yan (Pak Lan) kat Haikal. Siap ajak lawan fire-fire lagi.
Holloh holloh hollohhhhh....


Thanks Azlan & Raihan sudi visit kitorang, walaupon sekejap je korang kat Penang hari tu.
Korang memang fun ahh!
Aku boleh bayangkan nanti Lan jadi bapak, mesti penat anak dia nak layan.
Bukan bapak penat layan anak. Anak penat layan bapak. :D

Raihan, nak nanges aku tengok kau.
Body maintain kottttt. Ciss!
T____T


p/s: Ramai yang tanya aku pasal Jubah. Siap suruh aku tolong jualkan. -..-
Ok camni. Sebenarnya aku tempah jubah tu semua dengan akak kat kejiranan aku ni je. Aku suka akak tu sebab dia jahit sangat laju dan kemas. So sekarang aku tengah deal dengan dia samada dia sanggup amik order banyak atau tak. Supaya nanti korang boleh tempah melalui aku je. Senang. Jangan risau, niat aku cuma nak memudahkan kerja korang yang juga tengah berusaha nak menutup aurat dengan sempurna. Kita sama-sama usaha dan saling menyokong. Baru jadi. Nanti kalau semua dah clear, aku akan hebahkan. InsyaAllah. =)

3 comments:

syawalsimpsons said...

serius jubah tu mmg cantik tau..baru nak tanya..baguih ni instinct kengkawan tahu je kan akan persoalan ni kan

aprileighty6 said...

sebaya ke dgn azlan tu? nape azlan tu nampak mcm budak2 lagi? hahahaha.. ampunnn!!

RieNa said...

hei jijie!! rumah akak kat kg sebelah tu je..kg petani sebelah kg pelet tu. len kali nk dtg bgtau la. setakat mkn kat kandang kambing tu (nama glemer org kg panggil utk puncak mutiara)takde masalah. masjid kubang semang adalah masjid rasmi kitorang. :)