Dah hujung-hujung

Bulan ni last kitorang duduk Penang.
Bulan depan dah nak pindah.
Pindah kat mana?
Tak boleh bagitau. Rahsia.
Takut paparazi mengekori i. *kentut*

Bila dah hampir 4 tahun duduk Penang ni, dah mula rasa sayangggg sangat kat Penang.
Padahal sebelum tahu nak pindah, tak pernah pulak rasa sayang.
Tapi bila hubby kata bulan April pindah, terus tersayang tetiba. -___-

Rasa nak lempang diri sendiri cakap sayang-sayang.
Kau ingat ni malam pertama? :D

Tapi betul memang sayang.
Sayang suasana sini. Sayang jiran-jiran kat sini.
Sayang bhaiya car wash kat simpang empat depan sana.
Sayang Tesco sini sebab tesco ni je la kitorang hafal kedudukan barang-barang dia kahkah.
Sayang pantai yang tak sampai 10 minit pun dari rumah.
Sayang pasar malam tetiap malam jumaat, sebab ada nasi kerabu. Makcik tu selalu bagi keropok lebih heheh.
Sayang loghat utagha yang duk kojaq kojaq kojaq bakhang bakhang bakhang. Haha! 

Sayang semua semua lah!
Hmm.

Teringat masa mula-mula datang Penang dulu.
Bajet tourist habis masa tu. Berjalannnn aje keroje nya.
Biasa la, baru dua bulan kawen.
Haikal takde lagi. Dia pergi mana pun tak tahu. ;D

Mula-mula kawen biasa la.
Rumah masih terasa "kosong".
Tapi makin lama makin "terisi".
Nak-nak bila dah ada Haikal.
Sesak nafas terus duduk dalam rumah. Nak lari dari rumah je rasa. Kahkah.

Itu pun tup tup tup dahhh 4 tahun duduk Penang.
Dahhh 4 tahun kawen.
Itu pun anak satu je.
Ingatkan boleh la anak lapan ke kan. 
-_______-

Pastu tup tup tup dahhh nak pindah rumah.
Bukan la merungut ke apa.
Sebab aku suka je berpindah tempat baru. Boleh merasa suasana baru.
Tapi standard la kan. Bila dah lama duduk kat sesatu tempat, dah mula rasa serasi.
Hati mula terpaut. Dari mata turun ke hati. *kentut silent mode*

Hari tu aku ada borak-borak ngan hubby.
Rupanya dia pun sama, sayang nak tinggalkan tempat ni.
Siap bulan ni hubby amik cuti lamaaaaaaa konon-konon nak menikmati hari-hari penghujung sambil reminiscing the sweet moments in Penang yang telah dilalui bersama muntah nambelas baldi. -..-

So last weekend, kitorang pergi lepak kat pantai yang tak sampai 10 minit dari rumah tu.
Konon nak tengok pantai puas-puas sebab lepas ni rumah dah takde pantai. T_T



Tapi kali ni kitorang tak lepak kat port biasa.
Kita pergi port yang jauhhhhh dari orang ramai. Senang nak peluk-peluk. Kahkah!!
Sebenarnya dah lama dah usha satu port ni. Sebab dari jauh nampak cantikkkkk sangat.
Tapi sebab track nak ke sana agak horror sikit. Kena lalu hutan-hutan camtu.
Iolls tak biasa tau.
Nanti terkejut semua ular sawa dan pacat dalam hutan tu sebab tak biasa tengok megan fox secara live.
Terus nak patuk-patuk i. -____-

Tapi weekend lepas aku redah jugak.
Mengenangkan dah nak pindah kan. Kang kempunan.
Kalau ada pacat nak patuk, kita jolok je kemuncup dalam lubang hidung dia. :D


Haikal pon macam tahu-tahu je yang dia dah nak pindah lepas ni.
Kalau sebelum ni pergi pantai, dia mesti taknak main air.
Kalau tersentuh air laut sikit, terus buat muka geli sambil meraung-raung suruh lap.
Macam terpegang air loji ke apa entah. -____-

Tapi hari tu kitorang pergi, bukan setakat nak pegang air.
Terjerumus terus ke dalam laut. -..-

-_________-"

Hadoi la.
Kenapaaaaa la tak cakap awal-awal nak mandi.
Boleh mama standby spenda lebih dan join sekali. -..-


So Haikal sorang je la main air.
Aku ngan hubby tengok je sambil korek hidung. -..-
Menyesal tak bawak baju tukar.

 Eeeeiiii kenapa awak hensem sangat niiii.


Oh no wonder la.
Isteri awak pun hensem.

;D

13 comments:

fishah said...

kak jijiiiiii
suka buat kelakar. caption untuk 2 gambar last tu
BAHAHAHAHHAHA

Rizziela said...

syoknya lepak2 pantai..Penang tu kampung sy tau

Pearl Kaz said...

HAHAHA.. tak tau la patutnye kena rasa sedih ke tak baca entry ni... melaway je lebih. hahaha

yun said...

naper ada gambar yg last tuh ooiiii?? adoiiilaaa...gelak ponti kak yun jijie ehhh...

RieNa said...

jijieee!!! jomlah jumpa sebelum jijie berambus dr siniii..huwaaaa!!! meh la sunway carnival mkn bread history, stiap kali k riena lalu ctu terbayang2 haikal atas kerusi dok ketuk meja mcm 1st time tgk dia dulu.. sobs! (tenyeh hingus.)

dari sisi hidupku said...

huhu. kita pon sedih sebab akak dah tak jadi orang penang dah. Boleh pulak nak tumpang sedih. Life must go on. Semoga akak n family terus sukses and happy. Take care.
-dari sisi hidupku-

dari sisi hidupku said...

huhu. kita pon sedih sebab akak dah tak jadi orang penang dah. Boleh pulak nak tumpang sedih. Life must go on. Semoga akak n family terus sukses and happy. Take care.
-dari sisi hidupku-

dari sisi hidupku said...

huhu. kita pon sedih sebab akak dah tak jadi orang penang dah. Boleh pulak nak tumpang sedih. Life must go on. Semoga akak n family terus sukses and happy. Take care.
-dari sisi hidupku-

siti mariam said...

gambo last tu perfect gila!!..hahaha

Nurzuliana Azman said...

Kelakar sis ni terkentut-kentut I kat ofis

:: idzwa :: said...

hahahaa..lawok giler ar!

MAZLIZA ABD RAZAK said...

Ha ala...ramhut haikal, terpacak.
caption yg last tu hehe

DESA PERMAI said...

Pandai Shoot gambar...cantik, menarik dan tertarik.