Persiapan Hari Raya Saya! (bersama Lazada Malaysia)

Ok brace yourself,
because I'm going to share with you,
 satu website yang memang ada SEGALANYA untuk persiapan hari raya korang tahun ni!

Tak lain tak bukan,

 Persiapan dari hujung rambut sampai ke hujung kaki,
dari baju melayu, jubah, baju kurung sampai ke baju tidur untuk malam raya,
dari balang popia gulung sampai periuk nak buat lontong dengan nasi himpit,
dari oven nak bake samperit sampai vacuum robot untuk bersihkan rumah,
dari langsir, karpet, lapik meja, sampai ke rak kasut,
semua semua lah!

Lazada ada SEGALANYA yang akan memastikan diri anda, rumah anda, RAYA ANDA lengkap sempurna.
Semuanya Lazada boleh sediakan.
Kita cuma tunggu nak takbir raya je.
Walaupun puasa baru seminggu bahah.


Dan yang paaaaaaling penting,
semua barangan adalah SALE sehingga 90% diskaun!
Haa kau.
Apa lagi nak?

Dan promosi ni, berlangsung selama satu bulan penuh bermula 11 Jun hingga 15 Julai
Lama tuuuuuh.
Sempat sangat la nak cuci-cuci mata dulu.
Nak fikir-fikir dulu. 
Nak urut laki masing-masing dulu. ;D
Ye la sebelum menipiskan wallet diorang kena ada strategi. Hahah.

Ok sebenarnya saya sendiri dah cekidaud promosi Lazada nih kehkeh.
Gila rambang mata terus.
Banyak jugak barang yang saya dah list down untuk diborongkan sempena nak raya nih.
Cuma sekarang tengah berusaha nak urut laki je.
:D

Ok jom tengok apa barangan yang menjadi pilihan saya.
Saya cuma senaraikan beberapa la k.
Walaupun sebenarnya banyak gila la nak add to cart kan hahah.



 Haa bila lagi korang nak merasa beraya di dalam busana rekaan designer hebat camni?
Asyik pakai Baju Kurung Kedah buatan Kak Leha hujung kampung sana tu je. ;D 

Sekarang ni lah masanya!
Sebab Lazada tengah collaborate dengan beberapa designer gah tanahair seperti Rizman Ruziani, Melinda Looi dan ramai lagi!
 ​

Cantik kannnn!
 
Ada baju melayu, Jubah Lelaki, Baju Kurung, Jubah Dress, Kurung Peplum, 
semua jenis baju raya lah ada!
Baju raya untuk satu keluarga lah ada kat sini. Untuk lelaki perempuan semua ada.
So takde la isu baju kurung korang cukup sampai raya ke-20, tapi suami korang duk repeat baju yang sama je hari-hari dari raya pertama.
Tak masuk syurga tau buat suami camtu. ;D

 So setel bab baju raya.
Tiba-tiba eh eh, takkan pergelangan tangan kosong je?
Apa lagi?
Lengkapkan gaya anda dengan jam paling bergaya tapi murah ini!
*dah macam promoter jualan gudang dah ayat aku kali ni*


Haa cantik kan?
Cuba korang tengok harga dia.
Sila pengsan bangun pengsan bangun namploh kali sekarang.
Sukar untuk dipercayai, bukan?
:D

Tapi inilah dia promosi Riang Raya Lazada!
Bukan harga runtuh,
harga earthquake terus dia bagi.




Tadi persiapan diri, sekarang persiapan juadah raya pulak!
Hari raya kan ialah hari makan.
So mesti orang datang rumah nak kena standby makanan.

Lazada Malaysia ada 1001 juta jenis perkakas dapur, periuk kuali, oven, ketuhar gelombang mikro, pinggan mangkuk, balang kuih, lapik meja semua semuaaa lah yang korang perlukan untuk hasilkan hidangan yang mantop dan presentable buat tetamu istimewa korang menjelang syawal kelak.
Wah gitcu.

Contohnya,

  Haa nak buat kuih raya senang kalau ada benda ni.
Nak buat cekodok pun boleh guna benda ni.
Saje nak feeling sophisticated sikit kan. Selalu gaul guna senduk nasi je.
;D


 Haa pressure cooker murah!
Benda ni saya rasa memang a-must-have untuk setiap rumah.
Sebab ia mempercepatkan proses memasak.
Terutama kalau nak buat sup tulang ke sup kambing ke lontong daging ke perghhhh.
So jimat masa dan tenaga.
Masa dan tenaga yang lain, kita boleh guna untuk bersimpuh sambil berkebaya rekaan Rizman Ruzaini sambil melontarkan pandangan ke luar jendela.
Amboi sangat imaginasi dia. Hahah.


 Haa pinggan mangkuk.
Boleh jadi isu besar jugak ni kengkadang.
Sebab kalau tetamu datang sekali ramai,
terpaksa la kita keluarkan pinggan mangkuk yang dapat free masa beli ubat gigi Darlie hari tu.
Dah la setepek besar cop Darlie dia kat situ.
Hampeh je rasa hidang lemang dalam tu.
-____-




Ok persiapan diri, setel.
Persiapan juadah raya, setel.
Now, persiapan dekorasi rumah!

Apa je yang takde kat Lazada?
Macam yang saya cakap tadi, SEMUA ADA!
Tak caya klik link ni: 

Tengok sendiri.
Langsir ada, sofa ada, karpet ada, pasu bunga ada, meja makan ada, almari ada, set katil pun ada! 

 
Bean baggggg!!!
Siapa je yang tak suka bean bag?
Semua orang suka kot.
Kitorang, kalau nampak je bean bag kat rumah orang terus berebut-rebut nak duduk situ.
Padahal sofa banyak.
Tapi nak juga berebut bean bag yang sebijik itu.
 -____-


Haa kasut raya banyak almaklumlah.
Walaupun kaki takde la sebanyak kaki lipan pun. Memang dua je kaki tu.
Tapi ye lah kan.
Jemputan open house banyak so kena la tukar-tukar kasut kan.
Amboi sangat.
So kena ada proper rak jugak lah untuk kasut yang banyak ittew.
Takkan nak bungkus dalam plastik sampah pastu longgok dalam stor je pulak.
Aii macam biasa buat je. ;D

 
Haa benda ni!
Pagi-pagi raya kan biasa nak kena berebut dengan saudara mara nak iron baju raya masing-masing kan.
Dah la kat rumah nenek kau memang ada satu tu je iron.
Memang masak la nak beratur.
 
Maka beralih lah kepada garment steamer ni.
Bukan setakat ia lebih mudah sebab tak perlukan ironing board,
ia juga mudah dibawa ke mana-mana.
So bawa je garment steamer ni kat rumah nenek korang tu.
Pastu siapa nak pinjam charge RM2 sejam.
Business minded namanya. ;D
 


Haa amacam best kan promo raya Lazada kali ni?
Dah la semua barangan ada diskaun sehingga 90%!
Tapi tunggu,
 itu belum cukup lagi, bhai..

Lazada nak bagi lagi RM35 OFF untuk pembaca setia blog ni!
Awwww why you so sweet, Lazada?


All you have to do is, enter the code "BLOGGERAYA" kat tempat check out kat website Lazada nanti,
dan sewenang-wenangnya RM35 akan ditolak dari jumlah harga pembelian anda tersebut.
 
Mudah kan?

Dannnn perlu diingatkan bahawa,
Voucher code ni only valid untuk 500 pengguna pertama sahaja.
Yang ke-501, sorry naik lorry kitar semula. Ok bye.
;D

So don't wait dan pergi shopping di Lazada sekarang!
Klik je link di bawah:

 
p/s : Berita baik untuk para blogger!
Korang boleh menang Gopro 4 dan duit raya sehingga RM400 dari Lazada Malaysia,
dengan menyertai contest ​Blogger Contest Riang Ria Raya! All the best!

2 comments:

nadiah hanum said...

Giler bnyk barangan promosi tuuu...bahaya! Bahaya!!!! Hahaha...

eMMe said...

wahhhh...betul2 hebat ni... gulp!gulp! boleh hilang kewarasan kalo tak kawal perasaan tu, hahahaa...