#JijiTurns30



In two days, I will be 30. ðŸ˜Œ

Some say—
Life begins at 30

And some studies say—
kematangan dan kecantikan wanita akan berada di kemuncak pada usia 30 tahun.

Wah!
Macam memujuk hati sendiri je baca research camni ðŸ˜‚
.
But to me --
life begins everyday.

Because in life, we shouldn’t stay at the same spot, at the same place, at the same level.
We need to keep stepping forward, moving further, taking risks, and leveling up everyday. Kan? 

And to begin a "new life", 
we need to get out of our comfort zone. 

Hidup ni macam main game. 
Fasa demi fasa. 
Level demi level. 

And at each level, there'll be difficulties, problems, distractions, obstacles, challenges. 
And after every winning, we feel happy. 
But we never stay at that level, to keep playing and winning the same level. 

We straight away enter a new beginning, 
and get ready to face new challenges. 

Dan begitu lah seterusnya, dan seterusnya. 
Macam sama saje proses nya. 
But we actually get stronger and wiser as time goes by. 

Dalam hidup pun macam tu. 
Our age symbolises our level of life. 
.
So harapnya bila dah masuk 30 ni, 
saya ada kematangan dan kewarasan yang sepatutnya lah ye. ðŸ˜‚

And to begin this new stage of life,
I thought of spending some time with beautiful children who always have a special spot in my heart. 
.
Anak-anak--
di rumah kebajikan, anak yatim, asnaf, pelarian dan homeless.

Sebab bagi saya--
these children are the unsung heroes who teach me the true meaning of life.

They never be in a comfort zone, even for one day. 
They are tested everyday. 
They struggle everyday. 
They compete everyday. 

They learn life, 
and live life one day at a time. 
And they manage to start a new life, 
with a strong spirit, 
every single day. 

So because these children are so strong and unbreakable, 
saya nak "pinjam" semangat mereka, 
to begin my "3 series" journey. ðŸ˜

Saya akan pilih beberapa rumah kebajikan di sekitar Perak dan Selangor, dan hulurkan sikit sumbangan kepada mereka. 
If possible dan jika diizinkan pihak rumah kebajikan tersebut, i will be spending some time with them too. 

So today, I would like to invite you my dearest followers to join me to do what we can, for these children. 

Ada DUA options yang anda boleh pilih to be part of this flash charity program--


1) Direct transfer your donation to my account. 

Maybank : 1627 3103 8753
Adlil Rajiah Binti Mohd Nasir
Recipient’s reference: Jiji30

Akaun ni saya dah kosongkan, supaya 100% duit yang masuk boleh disumbangkan sepenuhnya.

There's no minimum or maximum donation. 
Just give how much u can give. 
50 sen, saya terima. 
RM2 juta punnnn saya terima. 


2) Melalui pembelian buku dan LOOKISSLAH Doodle Tshirt. 

You can choose to buy for yourself, atau beli untuk disumbangkan kepada rumah kebajikan. 

Kalau beli untuk diri sendiri, RM3 from your payment will go directly to the tabung. Kalau beli untuk disumbangkan, bayar harga biasa, dan saya akan serahkan buku / doodle tee tersebut kepada rumah kebajikan yang terpilih nanti.

Proses pembelian adalah seperti biasa, melalui whatsapp --

Buku: 011 5289 0825 
Link: www.wasap.my/601152890825

 

Lookisslah: 019 610 1261 
Link: www.wasap.my/60196101261




Semua sumbangan hanya diterima sehingga 15/9/2017 (ESOK), 
jam 12 tengahmalam.

Dan akan mula diedarkan pada 16 September 2017, secara berperingkat. 

Ye, hari ni dan esok je ye tuan puan. 
Sebab memang last minute punya plan nih. ðŸ˜‚
Nanti petang ni saya cerita kenapa tetiba tergerak hati nak buat flash charity untuk birthday kali ni. 

Kalau ikut plan asal, nak pergi maldives je. ðŸ’
Ok gurau. Hahah. 

So pilih la mana-mana option donation, yang paling mudah untuk korang ok? 
Yang penting, kita BERI. 
.
Mana lah tahu ada yang berhajat apa-apa,
atau sedang diuji dan mahu Allah permudahkan sesuatu,
atau tengah ditarik nikmat kesihatan dan mahu Allah berikan kesembuhan,
this may be the reason untuk Allah perkenankan hajat-hajat tersebut.

Sebab fadhilat MEMBERI ni sangat luas.

We will get richer,
when we make people rich.
We will live happier, 
when we make people happy.
We will always get more,
when we give people more.

Itu janji Allah. 
Dan Dia tak pernah mungkir. 

May this 16th September, 
will turn me into a better muslim, a better wife, a better mother, a better daughter, a better sister, a better everything, InsyaAllah. 
Korang doakan, ye? ðŸ˜


Help me spread the love, dan kalau korang tahu mana-mana rumah kebajikan atau keluarga yang kurang berkemampuan di sekitar Perak & Selangor, kindly drop a comment below. Nanti saya akan take note untuk bahagi2kan sumbangan yang diterima. 

Thank you, guys! 

#JijiTurns30

#WeLiveToGive

0 comments: